Novosti

 

Regulacija prometa u vrijeme starta šeste etape biciklističke utrke Tour of Croatia

U Hrvatskoj se od 18. do 23. travnja održava biciklistička utrka Tour of Croatia. Utrka se održava u šest etapa od kojih posljednja, u nedjelju 23. travnja, počinje u Samoboru, na Trgu kralja Tomislava u 12:00 sati, a završava u Zagrebu oko 15:30 sati.

Zbog utrke će i u Samoboru na snazi biti posebna regulacija prometa.

Na samoborskom području biciklisti će se pod pratnjom policije kretati sljedećom trasom:
Samobor: Trg kralja Tomislava – M. Langa – Grič – Perkovčeva – Svetonedeljska ul. – Sv. Nedjelja, Ul. dr. F. Tuđmana – M. Marulića – Svetonedeljska – Brezje – Kerestinečka – Zagreb, Kerestinečka – autocesta A3 južni kolnik – prometni čvor Jankomir – Jankomirski most – Ljubljanska av. – Škorpikova – Aleja Bologne – prometni čvor Jarek – prometni čvor Zaprešić – državna cesta D1 – prema Stubičkoj Slatini, i dalje prema Krapinsko-zagorskoj županiji;

Prije i za vrijeme prolaska utrke, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan. Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema užem centru Samobora i Zagreba te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se utrka kretati od Samobora, preko Kerestinca, prema Škorpikovoj ulici i državnoj cesti D1 između 11:45 i 12:45 sati.

Zbog održavanja biciklističke utrke, u nedjelju 23. travnja od 10 do 13 sati, zatvorit će se promet na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska utrke pod pratnjom policije, javalju iz Policijske uprave Zagrebačke.

Unaprijed se ispričavamo zbog eventualnih čekanja i zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja biciklističke utrke te zahvaljujemo na razumijevanju.