Restorani

 

Krčma Gabreku 1929.
Naziv objekta:
Krčma Gabreku 1929.
Adresa:
Starogradska 46
Mjesto:
Samobor
Telefon:
01 336 07 22
Email:
info@gabrek.hr
Vlasnik:
Marija Šintić
Radno vrijeme:
ponedjeljak - nedjelja 12:00 - 24:00
Kapacitet:
200 mjesta
Parking:
da
Plaćanje:
gotovina, kartice
Ostali sadržaji
Desetljećima je ova čuvena ugostiteljska kuća gradila i širila svoj ugled isključivo visokom kakvoćom ponude i ljubaznosti. Zahvaljući tome, odavno je reći "Gabrek 1929.", isto što i pomisliti na Samobor.

Smještena podno zidina Staroga grada, sučelice drevnoj crkvici svetoga Mihalja, uz potok, nadomak prostranom, lijepom samoborskom parku - šetalištu Vugrinščak, ona i danas nastavlja tradiciju vrhunske gastronomske ponude.

Iako je jelovnik širok za sve ukuse, ipak je "Gabreku 1929." glas na sve strane pronijela ponuda samoborskih specijaliteta. Sve ono najbolje što nudi samoborsko gastronomsko podneblje naći ćete ovdje. Vrhunska jela, vrhunska pića, čuvene palačinke... i sve to uz širinu i plemenitu gostoljubivost vlasnika i osoblja, često uz tamburašku glazbu. Ovdje su dani i večeri najčešće za pamćenje.

Obiteljski ručkovi kod "Gabreka 1929." najviše sliče obiteljskim, razne svečanosti koje priređuju iskusni domaćini uistinu su svečanosti.

Stoga ne čudi što baš ovdje navraćaju ne samo Samoborci i Zagrepčani, već i obični i poslovni ljudi iz cijele zemlje. Ovdje ćemo otkriti zadovoljstvo ambijentom i ponuđenim, te često sresti i prijatelje iz dalekih zemalja, svjetske uglednike, političare, veleposlanike, umjetnike i tko bi sve nabrojao kome je sve "Gabrek 1929." srcu prirastao. S razlogom. Jer je uvijek odličan. I postojan u gostoljublju i kvaliteti.

Najstariji restoran na području Samobora. Podignut i otvoren 1929. godine od starne prvog vlasnika Gabrijela Medveda na mjestu nekadašnje gradske carinarnice. Kultno odredište uglednika javnog života iz zemlje i inozemstva. Hram kulinarstva i gostoljubivosti.